Akcióban a Magyar Vízilabda Szövetség

Miért kapott szigorú eltiltást a vízilabdás?

Azonnal végrehajtandó, minden bajnoki és kupamérkőzést érintő, hat hónapos eltiltást kapott a debreceni Vindisch Ferenc.

2014.03.07 21:05MTI

A Vasas elleni, egy héttel ezelőtti találkozón történetek miatt kapott eltiltást. Vezsenyi Péter, a testület elnöke a szövetség honlapján pénteken elmondta: Vindisch és a fővárosiakat erősítő Steinmetz Ádám részéről "szándékos volt az ütés, és az ítéletek meghozatalakor figyelembe vettek minden rendelkezésre álló körülményt."

Kiemelte: Vindisch mozdulatát követően nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülés következett be, egy speciális játékhelyzetben, így a hat hónapos eltiltást ez indokolja, és a büntetést azonnal meg kell kezdeni, és a fellebbezési lehetőség ezt nem érinti.

A Vasas olimpiai bajnokát - aki szemüregcsonttörést szenvedett - és Vindisch Ferencet a bizottság szembesítette, és ezt követően született meg határozatét.

Misic esetében nem lép azonnal életbe az eltiltás, ő is fellebbezhet, és ha a jogerős határozat megszületik, és ott is elmarasztalják, azt követően lép életbe a büntetés.

A március elsejei, a Debrecen 10-9-es sikerét hozó bajnoki után a Lactiv-Vasas levélben fordult a szövetség illetékes bizottságaihoz. A hajdúsági klub ekkor közleményt adott ki, amelyben többek között jelezte: Steinmetz rúgása nyomán Vindisch bordatörést szenvedett, és az orvosi diagnózist beküldték a szövetségnek, míg Misic dobhártyája sérült meg Angyal Dániel ütésétől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.