Hét ponttal elléphet a Chelsea

Ismét csonka forduló lesz a Premier League-ben

Az FA Kupában szombaton egy, vasárnap pedig három negyeddöntőre kerül sor. A legnagyobb érdeklődés a tavalyi döntő "visszavágóját", a Manchester City-Wigan összecsapást övezi.

2014.03.07 10:25MTI

Az FA Kupa hétvégi negyeddöntői miatt ismét csonka fordulót rendeznek az angol labdarúgó Premier League-ben, a 29. kör mérkőzései közül mindössze ötre kerül sor szombaton.

Az éllovas Chelsea kihasználhatja, hogy közvetlen üldözői közül egyik sem lép pályára a bajnokságban, s ha a papírformát igazolva legyőzi a vendég Tottenham Hotspurt, hétpontosra növelheti előnyét a tabella élén. A pihenő Liverpool, valamint az FA Kupában érdekelt Arsenal és Manchester City reménykedve figyelheti a szombat esti összecsapást, bízva abban, hogy a vendégek - megtörve az angol futball egyik leghosszabb negatív sorozatát - sikert aratnak a Stamford Bridge-en. Erre legutóbb 24 éve volt példa, azóta 15 edző fordult meg az észak-londoni klubnál, de egyik sem tudta győzelemre vezetni a Spurst a Chelsea otthonában. Ezúttal már a döntetlen is meglepetés lenne, José Mourinho gárdája ugyanis remek formában van, 13 meccs óta veretlen a PL-ben, s legutóbbi két mérkőzését megnyerte. A portugál trénerrel még soha nem kaptak ki a Kékek hazai környezetben.

A címvédő Manchester United a szombat kora délutáni nyitómeccsen visszavághat Gera Zoltán csapatának, a West Bromwich Albionnak, amelytől szeptemberben nagy meglepetésre kikapott az Old Traffordon, míg a sereghajtó Fulham az őt egy hellyel és egy ponttal megelőző Cardiff City vendége lesz egy "hatpontos" kiesési rangadón.

Az FA Kupában szombaton egy, vasárnap pedig három negyeddöntőre kerül sor. A legnagyobb érdeklődés a tavalyi döntő "visszavágóját", a Manchester City-Wigan összecsapást övezi: a 2013-as fináléban meglepetésre a kiscsapat nyert 1-0-ra, Manuel Pellegrini friss Ligakupa-győztes gárdája pedig most revánsra készül.

A hétvégi program:

Premier League, 29. forduló:

szombat:
West Bromwich Albion-Manchester United 13.45
Cardiff City-Fulham 16.00
Crystal Palace-Southampton 16.00
Norwich City-Stoke City 16.00
Chelsea-Tottenham Hotspur 18.30

FA Kupa, negyeddöntő:

szombat:
Arsenal-Everton 13.45

vasárnap:
Sheffield Utited-Charlton 13.00
Hull City-Sunderland 15.00
Manchester City-Wigan 17.05

A tabella:
1. Chelsea 28 52-22 63 pont
2. Liverpool 28 73-35 59
3. Arsenal 28 52-28 59
4. Manchester City 26 69-27 57
5. Tottenham Hotspur 28 37-33 53

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.