Magyar arany a légfegyveres Eb-n

Világcsúccsal nyert a férfi futócéllövő-csapat

A Tasi Tamás, Sike József, Boros László összeállítású magyar csapat világcsúccsal nyerte meg a 30+30 lövéses számot a moszkvai légfegyveres Európa-bajnokság zárónapján, melyen Sike és Tasi bejutott az éremmérkőzésekbe.

2014.03.05 09:30MTI
freedigitalphotos.net

A magyar hármasból Sike 584 körrel megnyerte az alapversenyt, hat körrel megelőzve a második Tasit. A hétfőn 40 vegyesben negyedik Boros László pedig 572 körrel a hetedik helyen végzett.

A csapat így 1734 körrel zárt, s egy körrel megjavította a németek 2002-ben felállított világrekordját a nem olimpiai versenyszámban. Az éremmérkőzésekben a legjobb négy folytathatja 9.30 órától, az elődöntőkben a két magyar elkerülte egymást.

A nap egyik olimpiai versenyszámában, női puskában Miskolczi Julianna - legjobb magyarként - a hetedik helyen bejutott a 9.50-kor kezdődő nyolcas döntőbe. Férfi pisztolyban az egyetlen magyar, Tátrai Miklós 22. lett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.