Keményen

Ha kedd, akkor FEB: Újpest: 500 ezer, FTC: 200 ezer, Lipták-Pavlovic: 3-3 meccs

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága súlyos büntetéseket szabott ki azokra a játékosokra, akiket kiállítottak az OTP Bank Liga hétvégi fordulójának rangadóján, a Ferencváros-Győr mérkőzésen. Az Újpest 500 ezer forintos bírságot kapott.

2014.03.04 21:26MTI
Fotó: ma.hu

A fővárosi zöld-fehérektől Mateo Pavlovicnak három, míg a vendégektől Lipták Zoltánnak ugyancsak három, Michael Svecnek pedig két bajnokit kell kihagynia. Az MLSZ honlapjának keddi beszámolója alapján a fegyelmi bizottság a Ferencvárost 200 ezer forintos bírság megfizetésére kötelezte rendezési hiányosságok, a szurkolók által használt pirotechnikai eszközök, megbotránkoztató rigmusok bekiabálása, valamint egy hazai drukker játéktérre történt befutása miatt.

A Honvéd-Újpest találkozón tapasztalt szurkolói rendzavarások (megbotránkoztató rigmusok, pirotechnikai eszközök) nyomán a piros-feketéknek 100 ezer, a lila-fehéreknek pedig - főként drukkereik folyamatos rasszista megnyilvánulásai miatt - 500 ezer forintot kell befizetniük. Hasonló problémák miatt a Diósgyőrt 50 ezer, a Debrecent pedig 100 ezer forintra büntették. A további kiállított futballisták közül Mohamadolu Abdouramannak (Diósgyőr) egy, míg Bori Gábornak (Paks) három mérkőzést kell kihagynia.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.