Alpesi sí vk

Jansrud nyert, Svindalé a kristálygömb

A szám friss olimpiai bajnoka, Kjetil Jansrud nyerte a férfi alpesi sízők világkupa-sorozatának vasárnapi szuper-óriásműlesikló versenyét, amelyet hazájában, a norvégiai Kvitfjellben rendeztek meg.

2014.03.02 14:11MTI
freedigitalphotos.net

A második helyen a svájci Patrick Küng, a harmadikon pedig az osztrák Matthias Mayer végzett. Jansrud harmadik vk-sikerét aratta, mindhármat ezen a pályán ünnepelhette.

A szintén norvég Aksel Lund Svindal ezúttal negyedik lett, de ez is elég volt neki ahhoz, hogy bebiztosítsa elsőségét a szakági vk-ban. Szombaton a lesiklás kristálygömbjét szerezte meg. Összetettben Svindal 77 pont előnnyel vezet a második helyen álló osztrák Marcel Hirscher előtt. A szezonból még hat verseny van hátra.

Eredmények:
1. Kjetil Jansrud (norvég) 1:31.39 perc
2. Patrick Küng (svájci) 1:31.65
3. Matthias Mayer (osztrák) 1:31.72

A szakági vk állása 5 verseny után (még 1 van hátra):
1. (és már győztes) Aksel Lund Svindal (norvég) 346 pont,
2. Küng 239,
3. Jansrud 227

Az összetett vk állása 28 verseny után (még 6 van hátra):
1. Svindal 1032 pont,
2. Marcel Hirscher (osztrák) 955,
3. Alexis Pinturault (francia) 774

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.