Sorsoltak

Foci-Eb: megint kikaptuk a románokat, Feröer ellen van esélyünk?

A csoportok első két helyezettjei automatikusan továbbjutnak, illetve a legjobb harmadik helyezett is. A további csoportharmadikok pótselejtezőt játszanak majd.

2014.02.23 13:09ma.hu
Forrás: napinb1.hu

A magyar válogatott a görögökkel, a románokkal, a finnekkel, az északírekkel és a Feröer-szigetekiekkel került egy csoportba a 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének vasárnapi, nizzai sorsolásán.

A nemzeti együttes a második kalapban szerepelt. A görögöket az első kalapból, azaz a legerősebbek közül kapta Pintér Attila szövetségi kapitány gárdája, amelynek további ellenfelei közül a románok a harmadik, a finnek a negyedik, az északírek az ötödik, a Feröer-szigetekiek pedig a hatodik kalapból kerültek ki.

A 2016-os kontinensviadalon először léphet pályára 24 csapat, a selejtező szeptember 7-én kezdődik és jövő október 13-ig tart.

A csapatokat nyolc hatos és egy ötös csoportba sorsolták, utóbbiban a házigazda franciák is szerepelnek, de az ő mérkőzéseik nem számítanak bele a küzdelembe.

A csoportokból a győztes és a második automatikusan kijut az Eb-re.

Franciaország majd az I csoportba kerül, ahol játszik ugyan a kvartett többi tagjával, ám az eredmények nem számítanak bele a csoport alakulásába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.