Már tíz gólja van

Ibrahimovic még nem írja le a Leverkusent

Magabiztos, 4-0-s győzelmet aratott kedd este a francia Paris Saint-Germain a német Bayer Leverkusen otthonában, de Zlatan Ibrahimovicék még nem beszélnek a negyeddöntőről.

2014.02.20 14:32ma.hu

A svéd csatár hozta jó formáját, mind a négy gólban benne volt, kettőt pedig saját maga szerzett: az elsőt büntetőből, a másodikat pedig akcióból, utóbbi ritkán látott bomba volt. A visszavágóra majd március 12-én kerül sor Párizsban, de valószínűleg az már csak formalitás lesz. A 0-4 ellenére Ibrahimovic azonban óvatos, elmondása szerint a második találkozón is meg kell majd harcolniuk a továbbjutásért.

„Úgy hiszem, hogy jól kezdtük a találkozót” – emlékezett vissza a 32 éves támadó, akinek már tíz gólja van az idei Bajnokok Ligája-kiírásban. „Három perc után betaláltunk, azt követően pedig a mi játékunkat tudtuk játszani. Folyamatosan helyzeteket alakítottunk ki, megszületett a második és a harmadik találat is. Nagy területeink voltak, mi pedig jól játszottuk meg azokat. A visszavágón is hasonlóképpen kell majd teljesítenünk. Abszolút nagy előnyünk van, de komolyan oda kell figyelnünk a második mérkőzésre is, ahol szintén a saját játékunkat kell az ellenfélre erőltetni, aztán majd meglátjuk, mire lesz elég.”

Blaise Matuidi szerezte a mérkőzés első, Yohan Cabaye pedig az utolsó gólját. Laurent Blanc vezetőedző szerint a sikerből nem csak a gólszerzők, hanem az egész keret kivette a részét, azok is, akik kedd este nem tudtak pályára lépni. A szakember elmondta, a szezon első felében játszottak legutóbb ennyire jól, éppen ezért teljesen le van nyűgözve együttese teljesítményétől.

A PSG a francia pontvadászatban (Ligue 1) is jól áll, hiszen címvédőhöz méltóan vezeti a tabellát, előnye öt pont az újonc AS Monacóval szemben. Ugyan a Francia Kupából már kiesett a Montpellierrel szemben, áprilisban a francia Ligakupa fináléjában érdekelt lesz az Olympique Lyon ellen. Összességében tehát elmondható, izgalmas tavasz vár Ibrahimovicékra.

Vasárnap a Toulouse otthonába látogat a PSG, az élő fogadás nyújtotta lehetőségnek köszönhetően pedig akár a kezdő sípszó után is megrakhatja tétjeit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.