Az olaszok nyerték a csoportot

Női vízilabda világkupa - legjobb esetben másodikak lehetnek a magyarok

Bár nem szállt medencébe kedden, eldőlt, hogy a magyar női vízilabda-válogatott a legjobb esetben is csak második lehet világliga-selejtezős csoportjában.

2014.02.19 10:30MTI

A hármas másik két tagjának összecsapását ugyanis - a vizes sportok nemzetközi szövetsége, a FINA honlapjának beszámolója szerint - az olaszok odahaza megnyerték a görögök ellen (10-9), így előbbiek három meccsen gyűjtött 9 pontjukkal már megszerezték a csoportelsőséget és bejutottak a június közepi, pekingi szuperdöntőbe függetlenül a még hátralevő két mérkőzés eredményétől.

Az Európa-bajnoki címvédő olasz válogatott, amely az első mérkőzésen 9-7-re győzött, a 2012-es Eb-n bronzérmes, a londoni olimpián negyedik magyar csapattal március 18-án játszik megint, s Merész András gárdájának nemcsak ezt az összecsapást, hanem a görögökkel szintén idehaza vívandó, április 22-én esedékes csoportzáró meccset is meg kell nyernie a második hely eléréséhez.

Utóbbit ráadásul legalább négy góllal, mivel az első, kinti találkozón a görög együttes diadalmaskodott 14-11-re. A második pozíció amúgy elvben még továbbjutást érhet, ehhez azonban az is kellene, hogy a másik európai selejtezőcsoportban az oroszok ne gyűjtsenek több pontot, mint a Merész-csapat, illetve pontegyenlőség esetén a magyarok gólkülönbsége jobb legyen, mint az oroszoké.

Az A jelű trióban a spanyolok kedd este szintén révbe értek: a világbajnoki cím védői hazai medencében is legyűrték az oroszokat (13-11), ezzel szintén tagjai a nyolccsapatos szuperdöntőnek.

Csoportállások:
A csoport:
Spanyolország 9/3,
Oroszország 3/3,
Nagy-Britannia 0/2

B csoport:
Olaszország 9 pont/3 mérkőzés,
Görögország 3/3,
Magyarország 0/2

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.