Fed Kupa

Szeles Mónika oktat és könyveket ír

A gyerekekkel való foglalkozással és könyvírással telnek Szeles Mónika napjai, aki a Magyar Tenisz Napja elnevezésű program díszvendége Budapesten.

2014.02.09 04:30MTI

"Először is köszönöm a meghívást, örülök, hogy részese lehetek az első alkalommal megrendezett tenisznapnak. Amikor hatévesen elkezdtem teniszezni Újvidéken, rám a Roland Garros-bajnok Yannick Noah látogatása volt nagy hatással, így remélem, hogy a többi itt lévő magyar játékossal együtt mi is inspirálni fogjuk a mostani gyerekeket, és minél többen fognak ütőt a kezükbe" - mondta szombati sajtótájékoztatóján a SYMA Csarnokban.

A kilencszeres Grand Slam-tornagyőztes, korábbi világelső sztár kifejtette, jelenleg a kicsiknek tart edzéseket Amerikában, emellett áprilisban jelenik meg második, gyerekeknek szóló könyve. Szívesen működik közre fitnesz és életmód témájú eseményeken is, az aktív játékra viszont lábproblémái miatt kevesebb lehetősége nyílik.

Egy kérdésre válaszolva a 40 éves Szeles - aki 53 tornát nyert meg karrierje során - elmondta, örömmel látja, hogy a korábbi nagyságok közül Stefan Edberg, Boris Becker és Ivan Lendl is edzőként segíti a mostani legjobbakat, de a nőknél még nem figyelt meg hasonló jelenséget.

"Ha lesz ilyen, akkor valószínűleg előbb vállal szerepet Martina Hingis vagy Martina Navratilova, mint én. Persze soha ne mondd, hogy soha, de én azért inkább szeretek a gyerekekkel dolgozni, rájuk még jobban lehet hatni" - tette hozzá Szeles, aki hivatalosan 2008-ban vonult vissza, de utolsó tétmérkőzését 2003-ban vívta.

A Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoport tornáján 16 órától lép pályára a magyar válogatott, melynek ellenfele a brit csapat lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.