Hergelte a közönséget

Provokatív gesztus: 10 ezer euróra büntették Balotellit

Tízezer eurós (hárommillió forint) pénzbüntetést kapott Mario Balotelli, az AC Milan olasz válogatott labdarúgója, aki a vasárnapi bajnoki mérkőzésen obszcén gesztussal sértegette a Cagliari szurkolóit.

2014.01.28 09:47MTI
Forrás: MTI

A liga fegyelmi bizottsága hétfő este jelentette be a 23 esztendős csatárra kirótt szankciót, amelyet a hivatalos indoklás szerint azért kapott, mert "sértő és kihívó mozdulattal hergelte a közönséget."

A találkozót 2-1-re nyerte a Milan, a ghánai származású Balotelli az egyenlítő gólja után mutogatott a Cagliari drukkereinek, reagálva azok rasszista bekiabálásaira.

A botrányos viselkedéséről is híres támadó összegyűjtötte szezonbeli nyolcadik sárga lapját - amelyet épp az ominózus mozdulat miatt kapott -, ezért ki kell hagynia a Milan következő bajnoki meccsét, amelyet a gárda hazai pályán, a Torino ellen vív majd.

Balotelli ebben az idényben már letöltött egy három mérkőzésre szóló eltiltást is, azt azért szabták ki rá, mert inzultálta a játékvezetőket a Napoli elleni mérkőzés végén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.