Hazai pálya

Hazai vízilabda-Eb: telt házas meccsek, fogynak a jegyek és a bérletek

Jól fogynak a belépők a nyári, margitszigeti női és férfi vízilabda Európa-bajnokságra, de kelendőek a bérletek is, amelyekből eddig kétszáz talált gazdára.

2014.01.27 21:00MTI

A július 14. és 27. között zajló kontinensviadal döntőire eddig kiadott jegyeket már másnapra elkapkodták, az újabb jegycsomagok pedig márciusban kerülnek ki az internetre - tudatta Nemcsik Balázs, a honi sportági szövetség főtitkára a hétfői sajtómegbeszélésen. Elmondta, hogy az Eb előkészületei rendben zajlanak, folyik a munka, s a további jegyértékesítés szempontjából is fontos, hogy mobil lelátókkal bővítik majd az állandó nézőteret.

A főtitkár annak a reményének adott hangot, hogy - akárcsak a 2001-es budapesti Európa-bajnokságon - az idei margitszigeti eseményen is teltház előtt játszhatnak a magyar csapatok, de a többi meccsre is sokan látogatnak ki. Hozzáfűzte, hogy a hazai válogatottak minden mérkőzését élőben közvetíti a közmédia, s ezek az összecsapások mind az esti fő műsoridőben zajlanak majd. Az is elhangzott, hogy hamarosan megkezdődik az önkéntes-toborzás, a szervezők több száz fiatalt várnak, akik munkájukkal segítenek az Eb zökkenőmentes lebonyolításában.

Ami a kontinenstalálkozó sportszakmai előkészületeit illeti, Benedek Tibor, a férfiválogatott szövetségi kapitánya főleg a következő hetek programjáról beszélt. A háromszoros olimpiai bajnokból lett, s egy éve hivatalba lépett szakvezető, aki a nemzeti együttest tavaly nyáron, Barcelonában világbajnoki címig vezette, elmondta, hogy az év első meccse, a horvátokkal vívott világliga-selejtező jól sikerült, hiszen az olimpiai bajnok otthonában nyert büntetőkkel a csapat, így öt ponttal várja a folytatást a csoporttársak, a görgök és a szintén kétpontos horvátok előtt.

A nyári Eb előtt jó egy hónappal esedékes dubaji vl-szuperdöntőre azonban még nem jutott ki a gárda, a részvételt a hátralévő két meccsen kell bebiztosítani - tette hozzá Benedek Tibor.

A kettőből az első február 11-én lesz Patraszban, a görögök vendégeként, de előtte még február 7. és 9. között nemzetközi erőpróba vár Varga Dánielékre, amikor is Szolnokon a Volvo Kupa keretében küzdenek meg Németország, Szerbia és az Egyesült Államok válogatottjával. A két fontos esemény előtt a jövő héten három napon át közös edzések és kétkapus meccsek is lesznek az Egyesült Államok legjobbjaival.

A február 4-i - két magyar játékvezető közreműködésével a Komjádi uszodában rendezendő - magyar-amerikai félhivatalos meccsnek számít, amelyen kipróbálják az úgynevezett mikrofonos rendszert. A póló megújításának irányába mutató kísérlet lényege, hogy a bemikrofonozott bírók tüstént megindokolják egy-egy fontosabb döntésüket, s ítéleteik magyarázatát a hangosbemondón keresztül a közönség is másodperceken belül megismerheti.

A sajtóbeszélgetésen a nyáron a katalán fővárosban vb-bronzérmes női válogatott szövetségi kapitánya, Merész András is jelen volt, s többek között kitért rá, hogy a selejtezős csoportban az olaszoktól, majd a görögöktől elszenvedett vereségekkel indult világliga-sorozatban már matematikailag is csekély esély maradt a júniusi, pekingi szuperdöntőbe való kijutásra. A vesztes találkozókra részben magyarázat, hogy a 13 világbajnoki harmadik együttesből például heten nem voltak ott Athénban, ahol a görögöktől kapott ki a Merész-alakulat.

"Kevés közös edzéssel nem működik a dolog" - fogalmazott a szakvezető, aki megemlítette, hogy a felmérések szerint állóképességben, s még inkább fizikailag estek vissza a nyarat követően a külföldön játszók. Merész András leszögezte: ha a riói olimpia nyolccsapatos női tornájára ki akarnak jutni, akkor már most, de legkésőbb szeptembertől haza kell jönniük, s itthon felkészülniük legalább az Európában légióskodó válogatottaknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.