Meglepő Bayern München vereség

Gulácsi csapata ellen égett a Bayern VIDEÓ!

Igaz nem volt tétmeccs, de ennek ellenére is hatalmas meglepetésnek minősül, hogy a Bajnokok Ligája címvédője, a Bayern München 3-0-s vereséget szenvedett a Red Bull Salzburg otthonában. A bajorok simán vezetik a Bundesligát és a Bl-ben is jó úton járnak a címvédés felé. Gulácsi Péternek azonban nem tudtak gólt lőni.

2014.01.19 14:06ma.hu

Több mint 30 ezer ember volt kíváncsi a Bayern München salzburgi vendégjátékára szombaton. A stadionban a 2008-as EB óta nem voltak ilyen sokan. A mérkőzés esélyese természetesen a Bayern München volt, a német rekordbajnok a Bundesliga idei kiírásában még veretlen és az egész szezont nézve csak két vereséget szenvedett el. A 2013-14-es idényben csak a Manchester City és a Dortmund tudott nyerni tétmeccsen a bajorok ellen.

A téli felkészülés során a Bayern már nem először látogat el Salzburg városába, 2009-ben például 0-0-s döntetlent játszottak. Most azonban a hazai csapat akarata érvényesült.

A mérkőzést is az osztrákok kezdték jobban és folyamatos nyomás alatt tartották a Bayern kapuját, amelyet ezúttal is Neuer védett. Meglepetésre a 13. percben már előnyhöz is jutott a Red Bull Salzburg, majd a 20. minutumban megduplázták előnyüket egy büntetőből szerzett találattal. Ezt követően próbálkozott a Bayern, de a szépítés helyett újabb hazai gól érkezett a 44. percben.

A második félidőben a Bayern hajtott becsülettel, de nem tudták bevenni a Salzburg hálóját, amelyet a fiatal magyar kapus, Gulácsi Péter őrzött. Idén egyébként ő az egyetlen olyan kapuvédő, aki megúszta kapott gól nélkül a világ legjobbjának tartott csapat ellen.

Pep Guardiola, aki egyébként a mérkőzés napján ünnepelte 43. születésnapját, elismerően nyilatkozott legyőzőikről.

"Ez egy jó lecke volt számunkra. Gratulálok a Red Bull-nak, remekül küzdöttek és megérdemelten nyertek" - mondta a spanyol szakember.

Az egykori Barca sztár tehát nem lehetett túl boldog születésnapján, de messzemenő következtetést nem szabad levonni egy barátságos mérkőzés eredményéből. Azt is hozzá kell tenni, hogy a Bayern nem a legerősebb felállásában játszott, de persze így is tele volt a pálya világsztárokkal.

Gulácsi Péter együttesse szintén vezeti hazája bajnokságát és az Európa Ligában is simán túljutottak a csoportkörön.

Íme a találkozó összefoglalója:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.