NHL

Húszmillió dolláros nyereséget hozott a Winter Classic

A Sports Business Daily című lap beszámolója szerint a Detroit vonzáskörzetében lévő Michigan Stadionban megtartott alapszakasz-találkozó bevétele 30 millió dollár volt, a nyereség pedig 20 millió.

2014.01.14 10:59ma.hu

Húszmillió dolláros (csaknem 4,4 milliárd forint) nyereséget hozott az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) számára a január elsején megrendezett Detroit Red Wings-Toronto Maple Leafs szabadtéri, úgynevezett Winter Classic-mérkőzés.

A Sports Business Daily című lap beszámolója szerint a Detroit vonzáskörzetében lévő Michigan Stadionban megtartott alapszakasz-találkozó bevétele 30 millió dollár volt, a nyereség pedig 20 millió.

A kanadai csapat büntetőlövéses győzelmével zárult összecsapást a helyszínen sportági világcsúcsnak számító 105 491 néző tekintette meg.

Közben új vezetőedzőjével, Paul Maurice-szal megszakadt a Winnipeg Jets öt vereségből álló sorozata.

A vasárnap kinevezett tréner első meccsén 5-1-re győzte le csapata a Phoenix Coyotes alakulatát.

A Calgary Flames és a Los Angeles Kings is kapott gól nélkül nyert: előbbiben a finn Karri Rämo 23, utóbbiban az amerikai Jonathan Quick 28 védéssel járult hozzá a sikerhez.

A Columbus Blue Jackets megszakítás nélkül negyedik alkalommal győzött úgy, hogy a záróharmadban fordított 1-2-ről. A 27. születésnapját ünneplő Jack Johnson mindkét harmadik harmadbeli gólnál előkészítőként jeleskedett.

Eredmények:
Carolina Hurricanes-Calgary Flames 0-2
Columbus Blue Jackets-Tampa Bay Lightning 3-2
Winnipeg Jets-Phoenix Coyotes 5-1
Los Angeles Kings-Vancouver Canucks 1-0

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.