Bevásároltak

Sherwood és Adebayor felrázta a Tottenhamet

A Premier League 19. fordulójában a Tottenham hazai pályán 3-0-ra legyőzte a Stoke Cityt. A találkozón ismét lehetőséget kapott az André Villas-Boas által a szezon eleje óta nélkülözött Emmanuel Adebayor, aki valósággal felrázta a mostanában vergődő Tottenhamet.

2014.01.02 11:12ma.hu

A Spurs nemrégiben kinevezett vezetőedzője, Tim Sherwood nem kezdett rosszul a csapat kispadján, és első három találkozón hét pontot szerzett, a mostani sikerrel pedig megszerezte első hazai győzelmét.

A meglehetősen egyoldalú mérkőzés első találatára 37 percet kellett várniuk a helyszínre kilátogatóknak, akik Roberto Soldado magabiztosan értékesített tizenegyesét nézhették végig, miután Ryan Shawcross a tizenhatoson belül kézzel blokkolta Adebayor ollózási kísérletét. A szezon során eddig sokszor csak szenvedtek Soldadóék, ezen a mérkőzésen azonban futószalagon érkeztek a Spurs-helyzetek, ezeket azonban sorra elhibázták a hazaiak. A győzelem ennek ellenére sem forgott veszélyben, a Stoke ugyanis nem sok mindent tett a siker érdekében.

A 65. minutumban aztán Mousa Dembélé góljának köszönhetően megduplázta előnyét a Spurs, melyet a szezon során először betaláló Aaron Lennon növelt háromra szépségdíjas találatával.

A nyáron nagybevásárlást tartó Spurs idén a Bajnokok Ligáját célozta meg, nagy csalódás lenne a számukra, ha csak az Európa Liga küzdelmeiben indulhatnának megint.

 „Nagyon elégedett vagyok játékosaimmal, akik a mérkőzés első pillanatától az utolsó percig jól játszottak. Jobban teljesítettünk, mint a West Brom ellen, és bár több helyzetet is kihagytunk, támadásainkból így is elég gólt szereztünk. Nagyon fontos, hogy hosszú időt követően ismét nyerni tudtunk hazai pályán. Ez a győzelem lendületet adhat nekünk, amire szükségünk is lesz a következő időszakban” – mondta Sherwood.

A 44 esztendős vezetőedző változtatásai jót tettek a „sarkantyúsoknak”, akik az AVB által preferált 4-2-3-1-es felállásban jobbára csak szenvedtek, komoly helyzetet nem tudtak kialakítani az elöl egyedül próbálkozó Soldadóval. Az angol tréner mindhárom találkozóján 4-4-2-es felállásban küldte pályára övéit, spanyol csatára pedig sokkal komfortosabban mozgott az eddig parádésan futballozó Adebayor társaságában.

A Tottenham szerdán a Manchester United ellen játszik, majd január 4-én az Arsenal otthonában lép pályára az FA-kupában. A fogadási tippek alapján egyik találkozó sem lesz sétagalopp a számára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.