Az FA vizsgálatot indít

Milyen a "fordított" náci tisztelgés? Olyan, mint Anelkáé?

Az angol labdarúgó-szövetség (FA) vizsgálatot indít Nicolas Anelka, a West Bromwich csatárának állítólagos antiszemita kézmozdulata miatt, amit szombaton a West Ham United elleni (3-3) meccsen tett.

2013.12.29 08:16MTI
Forrás: youtube.com

A "fordított" náci tisztelgésnek nevezett mozdulatról készült felvétel az interneten is látható.

Az FA szóvivője vasárnap azt közölte, hogy Anelka kézmozdulata széles körű felháborodást váltott ki.

Az Európa-bajnok francia csatár - aki többek között játszott a Real Madridban, a Chelseaben és a PSG-ben - a West Ham elleni két góljának egyikénél "mutatott be" egy olyan kézmozdulatot, amelyet Dieudonne ismert francia komikus szokott, akinek többször is meggyűlt a baja az igazságszolgáltatással antiszemita megnyilvánulásai miatt.

Valerie Fourneyron francia sportminiszter a twitter közösségi oldalon azt írta:"Anelka kézmozdulata sokkoló provokáció. Nincs helye az anti-szemitizmusnak a focipályán."

Anelka igyekezett kisebbíteni tette súlyát. Ő a twitteren azt írta:"A kézmozdulat egy különleges tisztelgés barátja, Dieudonne előtt".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.