Hiába küzdött

13 évesen elhunyt az egyik legtehetségesebb magyar atléta

Tizenhárom éves korában szerdán Egerben elhunyt Kun Zita, az egyik legreményteljesebb magyar atléta, a "magyar atlétika egyik legcsodálatosabb gyöngyszeme".

2013.12.18 13:52MTI
Fotó: all-athletics.com

Petrovai József, az Egri Városi Sportiskola edzője szerdán elmondta, az orvosok hiába küzdöttek a kómába esett kislány életéért. A sokszoros utánpótlás magyar bajnok, több európai viadalon győztes sportoló vasárnap lakásában zuhanyzás közben szenvedett szén-monoxid-mérgezést.

Spiriev Attila, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) szakmai igazgatója a MASZ honlapján többek között ezt írta Kun Zitáról:

"Családom, a kollégáim sokszor hallották tőlem: a magyar atlétika egyik legcsodásabb gyöngyszeme, a világ atlétikájában is alig láttam hozzá hasonló tüneményt. Óriási jövő áll előtte, szinte bármit elérhet!"

Kun Zitának távolugrásban 560 centiméter volt a legjobbja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.