Úszó-eb

Gyurta Gergely arany-, Hosszú Katinka ezüstérmes!

Gyurta Gergely aranyérmet nyert 1500 méter gyorson szombaton a dániai Herningben zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokságon.

2013.12.14 16:54MTI
Fotó: MTI Archív

Az olimpiai bajnok Gyurta Dániel 22 éves öccse élete eddigi legnagyobb sikerét aratta győzelmével, amelyet rendkívül okos versenyzéssel szerzett meg. A táv nagyjából kétharmadánál vette át a vezetést, s egyre növelve előnyét végül mintegy négy testhossznyi különbséggel ért elsőként a célba 14:30.26 perces egyéni csúccsal. Gyurta Gergely a magyar úszósport 41. rövidpályás Eb-aranyát, s 90. Európa-bajnoki érmét nyerte.

A szám másik magyar indulója, Kis Gergő negyedik lett (14:37.66 p).

Hosszú Katinka ezüstérmet nyert 100 méter vegyesen szombaton a dániai Herningben zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokságon.

Ugyanennek a számnak a döntőjében Verrasztó Evelyn 6. lett.

Hosszú ezzel második érmét szerezte meg Herningben, csütörtökön ugyanis megnyerte a 200 méter vegyest. Az idén nagy medencében két világbajnoki címet nyert sportoló a szombati finálés program előtt vette át Európa legjobb úszónőjének járó bronzszobrot, a LEN Award-ot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.