Korábban is meggyűlt a bajuk saját szurkolóikkal

Elég volt a vandál szurkolókból!

Az orosz Zenit labdarúgócsapata kilátásba helyezte vandál szurkolóinak kitiltását stadionjából, mivel a huligánok miatt majdnem félbeszakadt a csapat Austria Wien elleni Bajnokok Ligája-meccse.

2013.12.12 16:25MTI

A bécsi találkozó első félidejében a játékvezető néhány percre kénytelen volt megállítani a játékot, miután az orosz szurkolók szektorából folyamatosan különböző tárgyakat dobáltak a pályára. A lelátón randalírozó nézőket a rendőrök könnygáz bevetésével fékezték meg, hat drukker megsérült, hetet letartóztattak. A Luciano Spalletti edzette Zenit végül 4-1-re kikapott az osztrák fővárosban, ennek ellenére csoportmásodikként bejutott a BL nyolcaddöntőjébe.

"Egyértelmű, hogy a lelátón történtek rányomták a bélyegét a csapatunk teljesítményére" - áll a csapat csütörtöki közleményében, mely kitért arra is, hogy a vandál drukkereket kitiltják majd a hazai mérkőzéseikről.

Az olasz tréner újságíróknak arról beszélt, hogy az UEFA delegátusa jelezte neki a találkozó után, a bíró végleg leállíthatta volna a meccset, ha a dobálás nem maradt volna abba. A szakember dühösen kijelentette, hogy már korábban is meggyűlt a bajuk saját szurkolóikkal, s hozzátette, szerinte ezek a drukkerek az együttes ellenségei és semmi keresnivalójuk a stadionokban.

A Zenit hat pontot szerzett a hatfordulós csoportkörben, ennek ellenére az Atlético Madrid mögött meg tudta szerezni a továbbjutáshoz szükséges második helyet.

Még kedden Prágában a Viktoria Plzen-CSZKA Moszvka összecsapáson szintén botrányosan viselkedtek az orosz drukkerek, többek között náci üdvözléssel köszöntötték a csapatokat, valamint összecsaptak a hatóságokkal. Közülük 15 szurkolót vettek őrizetbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.