300 vagy 600 millió euróból

Új stadiont épít az FC Barcelona

Európa leghíresebb stadionja hamarosan sok százmillió euróból változik meg. Vagy cserélődik le - még nem döntötték el.

2013.12.10 15:45MTI
Camp Nou, ahogyan most kinéz

Javier Faus, a klub gazdasági alelnöke kedden közölte, a tagság jövőre dönti el szavazással, hogy a katalánok leendő otthona a jelenlegi aréna - Európa legnagyobb futballstadionja - helyén áll-e, vagy másutt épül fel.

Annyi bizonyos, hogy a befogadóképesség a jelenlegi 99-ről 105 ezerre nő, és kizárólag fedett lelátók lesznek benne. Ha a Camp Nout alakítják át, akkor a hároméves munkálatok várható összköltsége 300 millió euróra rúg majd. Ha viszont teljesen új arénába költözik a Barca, az mintegy 600 millióval terheli meg a költségvetést, a helyszín pedig egy külvárosi telek lenne, amely jelenleg egyetemi tulajdonban van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.