Holland-spanyol

Foci VB-2014 - esélylatolgatás a halálcsoportokban

Erős csoportba került a spanyol labdarúgó-válogatott a világbajnoki sorsoláson szövetségi kapitánya, Vicente del Bosque szerint.

2013.12.06 21:35MTI
Vicente del Bosque

"Nem mondhatjuk, hogy könnyű a helyzetünk, a sorsolás erős ellenfelekkel hozott össze bennünket, ugyanakkor nem a miénk a halálcsoport. Vannak nagyon erős csoportok, mint például az, amelyikbe Uruguay, Olaszország és Anglia került" - vélekedett a címvédő együttes szakvezetője Costa do Sauipében a négyesek kialakítása után.

Del Bosque hozzátette, hogy reggel volt egy fogadása, mely szerint összekerülnek a hollandokkal, akikkel négy éve döntőt játszottak, és ez be is jött.

"A védelmük kicsit átalakult időközben, de még mindig van Robbenük, Van Persie-jük, Van der Vaartjuk, Sneijderük" - folytatta, majd a chilei együttesre áttérve úgy fogalmazott: nem egyszerű ellenük futballozni, sokszor letámadják az ellenfelet, fizikálisan erősek.

A csoport negyedik csapatát, az ausztrált "ismeretlennek" vagy inkább a "legkevésbé ismertnek" nevezte, érzékeltetve ugyanakkor, hogy éppen ezért nem lehet biztosra menni ellene.

"Készen kell állnunk az első naptól kezdve, fontos lesz a lelkiállapot, mert a hollandokkal szemben maximális teljesítményt kell majd nyújtanunk" - ezzel arra utalt Del Bosque, hogy ha a hollandok mögé szorulva másodikként végeznek csoportjukban, akkor a papírforma alapján a házigazda brazilokkal játszanak majd a nyolcaddöntőben.

"Úgy vélem, az A csoportban a brazilok végeznek az élen, ezért nekünk is meg kell próbálnunk elsőnek lenni" - rögzítette a lényeget a spanyol Cuatro csatornának nyilatkozva.

Ugyanitt Louis van Gaal, a hollandok mestere úgy fogalmazott, hogy nehéz lesz, mert amint a spanyol, úgy a holland válogatott is el akar jutni egészen a végéig.

"Ráadásul még akkor is összekerülhetünk a brazilokkal, ha megnyerjük csoportunk küzdelmeit" - emlékeztetett arra, hogy ha a hazaiak másodikak lesznek a négyesükben, akkor a B csoport elsőjével mérkőznek majd meg a legjobb nyolc közé kerülésért.

"Brazília az első számú esélyese a tornának, Spanyolország pedig számunkra kihívás. A chilei is jó csapat, láttam játszani, az ausztrálokkal szemben pedig nagyon rossz a mérlegünk. Először a spanyolokkal mérkőzünk meg, remélem, nem lesznek optimális formában" - érzékeltette van Gaal, milyen nehéz ütközetre számít.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.