MPB

Látássérültek Eb-je - három bronzérmet szereztek a magyar cselgáncsozók

A kontinensbajnokság pénteken a csapatversenyekkel ér véget, illetve ezen a napon rendezik a junior Világjátékokat is.

2013.12.05 19:30MTI

Mindhárom magyar versenyző bronzérmes lett az Egerben zajló látássérült judo Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján.

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) tájékoztatása szerint Burányi Flóra (57 kg), Szabó Nikolett (70 kg) és Vincze Gábor (81 kg) is a harmadik helyen végzett.

A kétszeres világ- és Európa-bajnok, kétszeres paralimpiai bronzérmes Szabó súlycsoportjában öten indultak, ezért körmérkőzést rendeztek, a magyar sportoló három győzelemmel és egy vereséggel zárt, a körbeverések miatt ez az eredménysor a harmadik helyhez volt elég. A magyar sportoló legyőzte a háromszoros paralimpiai bajnokot is, aki még a dobogóra sem ért oda.

"Nagyon elégedett vagyok a mieink szereplésével, mindhárman kitettek magukért - mondta Bíró Norbert, a válogatott szakvezetője. - Niki rendkívül balszerencsés volt, Burányi Flóra súlycsoportot váltott, nem tudtuk, mire számítsunk, ez az első érme felnőtt világversenyen. Vincze Gabi az elődöntőt bordasérülése miatt adta fel, a bronzmeccsen is nagy fájdalmai voltak, ezért különösen értékes a harmadik helye."

A kontinensbajnokság pénteken a csapatversenyekkel ér véget, illetve ezen a napon rendezik a junior Világjátékokat is, ezeken a viadalokon nincs magyar induló.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.