Rasszista szurkolóknak örülhetnek a gyerekek

Gyerekekkel tölti meg lezáratott lelátóját a Juventus

A listavezető Juventus futballstadionjának a szurkolói miatt lezárt szektoraiba 6 és 13 év közötti gyerekeket engednek be vasárnap, az Udinese elleni hazai bajnoki találkozóra.

2013.11.26 14:55MTI

A torinói klubot a Napolival november 10-én játszott (3-0) rangadó után büntette részleges stadionbezárással az olasz szövetség, miután a drukkerek rasszista rigmusokkal szidták az ellenfelet.

A döntés szerint a déli és északi kanyart is le kell zárni az udineiekkel vívandó meccsen. Az együttes vezetői azzal a kéréssel fordultak a szövetséghez, hogy - természetesen ingyenesen - gyerekeket ültetnének a lelátórészekre. Az illetékesek támogatták a Juve ötletét, éppen ezért a késői, 20.45 órás kezdést előrehozták 18.30-ra.

A Juventusnál kedden már megkezdték a gyerekek toborzását.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.