Dezodoros bírók

Erre aztán tényleg szükség van: itt a szabadrúgás-spray!

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) az úgynevezett szabadrúgás-spray használata mellett döntött a decemberi, marokkói klubvilágbajnokságon.

2013.11.21 21:08MTI
Fotó: scoreie

A játékvezető a sprayvel a szabadrúgások előtt meghúzhatja azt a vonalat - a labdától 9,15 méter távolságban -, ahol a védekező csapat játékosai sorfalat állhatnak. A vonal egy perc elteltével láthatatlanná válik. A FIFA elégedett volt a júliusi, törökországi U20-as és az egyesült arab emírségekbeli U17-es vb tapasztalataival.

Előzőleg a sportág szabályalkotó testülete (IFAB) tavaly márciusban járult hozzá az újítás teszteléséhez. A klub-vb december 11-én kezdődik az afrikai országban, a finálét december 21-én rendezik Marrákesben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.