Joy Johnson 25 alkalommal teljesítette a távot

Célba ért, majd másnap meghalt a 86 éves amerikai maratonista

Immár huszonötödik alkalommal teljesítette a New York Marathont az amerikai Joy Johnson, a vasárnapi futás azonban végzetesnek bizonyult a 86 esztendős futó számára, aki másnap meghalt.

2013.11.06 11:21MTI
MTI

Az egykori tornatanárnő 7 óra 58 percen belüli idővel ért célba úgy, hogy nem sokkal a féltáv megtétele után elesett, fejét beütötte, s arcsérüléseket szenvedett. De nem adta fel, hanem folytatta és be is fejezte a versenyt. Kórházi kivizsgálásra azonban nem volt hajlandó a maratoni után sem, sőt másnap reggel még interjút adott.

Ezt követően azonban összeesett, a Bellevue Kórházban pedig már csak a halál beálltát tudták megállapítani. "Boldogan távozott - nyilatkozta lánya, Diana. - Nem egyszer mondta, hogy futás közben akar meghalni..."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.