2006 óta játszik Európában

Pelé vette védelmébe a spanyolokat választó Diego Costát

A brazil születésű csatár egy hete írt levelet a Brazil Labdarúgó Szövetségnek. A 25 éves játékos már korábban is kijelentette, hogy választott hazájának válogatottjában kíván játszani, ha a szövetségi kapitány számít rá.

2013.11.05 10:50MTI

Pelé, a brazilok legendás futballistája védelmébe vette Diego Costát, aki a spanyol labdarúgó-válogatott választotta a brazil helyett.

Pelé szerint a braziloknak el kell fogadniuk Diego Costa döntését, aki szerinte jól választott, ha valóban úgy érezte, hogy nem kezelték értékének megfelelően ezt megelőzően.

Az Atlético Madrid brazil születésű csatára egy hete írt levelet a Brazil Labdarúgó Szövetségnek, amelyben jelezte: a spanyol nemzeti csapatot választja. A 25 éves játékos már korábban is kijelentette, hogy választott hazájának válogatottjában kíván játszani, ha a szövetségi kapitány számít rá.

A spanyol élvonal góllövőlistáját jelenleg 13 góllal - Cristiano Ronaldóval (Real Madrid) holtversenyben - vezető támadónak azért kellett ismét színt vallania, mert a múlt héten Luiz Felipe Scolari, a jövőre vb-házigazda brazilok szövetségi kapitánya bejelentette: kipróbálná az e havi, Honduras és Chile elleni két barátságos mérkőzésen.

A futballista márciusban két barátságos meccsen játszott a brazil csapatban, de a júniusi Konföderációs Kupára nem kapott meghívót.

A nemzetközi szövetség (FIFA) szabályzata szerint, akik csak barátságos mérkőzésen léptek pályára egy ország színeiben, ugyanakkor egy másik ország állampolgárságával is rendelkeznek, azok választhatnak, melyik válogatottban kívánnak szerepelni.

A spanyolok legközelebb november 19-én lépnek pályára, Johannesburgban látja őket vendégül a dél-afrikai együttes.

A kettős állampolgár Costa 2006 óta játszik Európában, és 2007-ben költözött Spanyolországba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.