Válasz nélkül

Gyertyát gyújtottak a szurkolók a rendőri brutalitás helyszínén - VIDEÓ!

Fényképkiállítással emlékeztek Dunaszerdahelyen az öt évvel ezelőtti DAC-Slovan labdarúgó-mérkőzésre, ahol a szlovák rendőrség kommandósai ok nélkül, brutálisan szétverték a magyar szurkolótábort.

2013.11.01 12:23ma.hu

A nemzetközi feszültséget is kiváltó incidens során több drukker megsérült. A rendőri túlkapásra a mai napig nem kaptak magyarázatot a szurkolók.

A kiállításon levetítették a meccsről készült videofelvételeket. A dunaszerdahelyi csapat egyik szurkolója ott volt abban a szektorban, amit megtámadtak a kommandósok. „Megijedtünk, tanácstalanok voltunk és sajnos nem kaptunk rá választ, szinte mind a mai napig, hogy mi volt” – mondta az esetről az egykori szurkoló.

Az akkori szlovák kormány elérte a célját, mert ezzel az akcióval sikerült egy összekovácsolt magyar közösséget megfélemlíteni, ennek hatása azóta is érezhető Csallóközben – véli a Magyar Közösség Pártjának elnöke: „Az a fajta velünk szembeni visszafojtás, hogy lehetőleg semmilyen közösségi érdeket ne fogalmazzunk meg, az továbbra is él” – szögezte le Bereményi József. „Ezt sikerült annak idején, ezzel a beavatkozással, bizonyos szempontból elérni, hogy közösségünk ma óvatosabb, passzívabb és nehezebb mozgatható vagy mozgósítható, mint talán Erdélyben” – részletezte az MKP-elnök.

A 2008-as eseményekről sok száz fotó készült, a szervezők ezek közül válogattak. „A szurkolóknak a gyülekezési helyétől a főutcán való vonulásig és a stadionban fényképeztem. Sajnos így utólag azt kell mondanom, hogy valóban kellett is, hiszen olyan fényképeket is tudtam készíteni, amelyek az attakot megelőzően készültek, majd pedig a rendőrattakot követően” – osztotta meg tapasztalatait Karaffa Attila szervező.

A kiállítás megnyitója után a szurkolók elsétáltak a DAC-stadionba, és gyertyát gyújtottak a rendőri brutalitás helyszínén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.