Szájkaraté

Kocsis Máté Csányinak: beírta magát a történelembe az 1-8-cal

Csányi szerint a VIII. kerületben a rendszerváltáskor rendelkezésre álló 6 pályából mostanra négy maradt. Hozzátette: Kocsis Máté focival kapcsolatban fogja be a száját, annyi terület van, ahol - "mint a Fidesz szóvivője" - "tud hazudni".

2013.10.16 16:24MTI

Kocsis Máté szerint Csányi Sándornak közszereplőként kötelező elviselnie a kritikákat és bár megérti, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökeként "rossz állapotban van" a 8-1-re elvesztett holland-magyar világbajnoki selejtező után, de akkor sem mondhat olyat, hogy valaki fogja be a száját.

A Fidesz kommunikációs igazgatója, a VIII. kerület polgármestere szerdán így reagált Csányi Sándor MLSZ-elnök korábbi nyilatkozatára. Kocsis Máté kijelentette: nem tervez jogi lépéseket Csányi Sándor ellen, akit egyébként "komoly embernek tart", tiszteli az életkorát és a munkásságát, de aki szerinte beírta magát a magyar futballtörténelembe, mert a 8-1-es vereségre ötven év múlva is emlékezni fognak.

Hangsúlyozta: értetlenül áll az ügy fejleményei előtt, amelyet egyébként személyes vitának tart. Hangsúlyozta: a Csányi Sándor által is említett bejegyzését nem mint a Fidesz kommunikációs igazgatója, vagy mint polgármester, hanem mint magyar szurkoló tette, ha ezt az MLSZ elnöke magára értette és így reagált, akkor azt "sajnálja", de a Fidesznek és a politikának ehhez semmi köze.

Kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, hogy magyar szurkolóként nem érzi magát felhatalmazva, hogy kimondja: Csányi Sándornak le kell-e mondania, ugyanakkor a véleményét fenntartja.

Hangsúlyozta: Csányi Sándor állításával ellentétben a VIII. kerület az elmúlt 5 évben 800 millió forintot fordított 18 focipálya építésére. Elismerte: valóban nem működött együtt a kerület az MLSZ-szel a pályák építésében, de ennek az oka, hogy egy konkrét esetben az MLSZ elképzeléseiben 14 milliós kivitelezési költség szerepelt, ugyanezt az önkormányzat saját erőből 4 millió forintból megépítette. Hozzátette: a kerületben sosem volt hat nagyméretű futballpálya, ahogyan évek óta, úgy jelenleg is csak három van.

Az MLSZ vezetője Kocsis Máté közelmúltbeli Facebook-bejegyzésére - amelyben a holland-magyar meccs után a fideszes politikus azt írta, "Gyalázat, szégyen, szánalom! Egervárinál nem szabad megállni..." - úgy reagált, hogy nem annak a kerületi polgármesternek kellene a futballal kapcsolatban kritikát megfogalmazni, aki egyetlen futballpálya létrehozását sem kérte és szorgalmazta, így a VIII. kerületben a rendszerváltáskor rendelkezésre álló 6 pályából mostanra négy maradt. Hozzátette: Kocsis Máté focival kapcsolatban fogja be a száját, annyi terület van, ahol - "mint a Fidesz szóvivője" - "tud hazudni".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.