Hagyományos jótékonykodás

Plüss macik a jégen Miskolcon

Plüss macik dobálására kéri szurkolóit az élvonalban szereplő Miskolci Jegesmedvék jégkorong-csapata, amely 2009-től rendszeresen megrendezi jótékonysági akcióját, ezúttal október 18-án, az Újpest elleni mérkőzés előtt dobálhatnak a jégre játék állatokat a nézők.

2013.10.14 19:09MTI
http://www.freedigitalphotos.net

Magyarországon a Miskolci Jegesmedvék honosították meg a Tedd Bear Toss, azaz Dobj egy macit! akciót, ez a kezdeményezés nagyon népszerűvé vált, sok más klub és sportág vette át a miskolciaktól. A jéghokisok tájékoztatása szerint ezt a hagyományt idén is folytatja a klub, így az Újpest elleni október 18-i, pénteki meccsen immár jubileumi, ötödik alkalommal repülhetnek a plüssállatok a jégre az első hazai gólnál.

A macidobálás szabályai mindenben azonosak az előzőekkel, a plüssállatokat az első hazai gól pillanatában, vagy esetleges gól nélküli eredmény esetén a találkozó legvégén, az utolsó sípszó pillanatában dobálhatják a nézők a jégre.

A figuráknak nem kell feltétlenül mackónak lenni, és az sem baj, ha nem új. Fontos viszont, hogy ha valaki nem újat visz magával a meccsre, akkor csak olyan állapotút hozzon, amelynek egy gyerek örülne, amikor megkapja.

Az előző szezonban összesen 17 zsáknyi, egészen pontosan 1053 darab állatfigura került a jégre, az elmúlt négy évben több mint 3500, ezeket a klub a Ronald Mcdonald Házakban szüleikkel együtt lévő beteg, gyógyuló gyerekeknek ajánlották fel, és így lesz ez most is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.