Budapest Maraton

Öt kontinens gyermekei futnak társaikért

A világszerte nehéz körülmények között élő gyermekekre hívják fel a figyelmet október 13-án a 28. Spar Budapest Maratonon résztvevő gyerekek, akik öt kontinens 42 országát képviselik.

2013.10.06 01:29MTI

A gyermekek egy-egy kilométert futnak és váltóban teljesítik a teljes maratoni távot. A megmérettetés előtt beszélgetésen és felkészítésen vettek részt, majd ők maguk jelölték meg, milyen célokra szeretnék felhívni a figyelmet.

Az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) Higgyünk a nullában! kampánya részeként 42 különböző ország 59 gyermeke és az őket kísérő önkéntesek azért küzdenek, hogy ne veszítse életét naponta 18 ezer gyermek olyan okok miatt, amelyek megelőzhetők lennének - közölte az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány az MTI-vel. Mint írták, minden nap több mint hatezer öt éven aluli gyermek hal meg azért, mert szennyezett ivóvizet iszik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.