Sorozatos doppingbotrányok

A dopping miatt eltűnhet a kerékpársport

A sorozatos doppingbotrányok miatt a kerékpár, mint sport megszűnhet - vélekedik David Howman, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) főtitkára.

2008.07.19 11:33MTI

A jelenleg folyó Tour de France-on már négy bringás - az olasz Riccardo Ricco és Leonardo Piepoli, valamint a spanyol Manuel Beltran és Moises Duenas Nevado - vétett a doppingszabályok ellen.

"Már tíz éve sorozatosak az ilyen ügyek, ez katasztrófa" - tette hozzá Howman, aki szerint a Tour szervezői, valamint a Francia Doppingellenes Ügynökség munkatársai teszik a dolgukat, és így sikerült lefülelni a csalókat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.