6:3

Tűzfalra festik a legendás Aranycsapatot

Az aranycsapat 1953-as londoni 6:3-as magyar diadalát festik a VII. kerületi Rumbach Sebestyén utca egyik tűzfalára a mérkőzés 60. évfordulójának tiszteletére.

2013.09.27 17:05MTI

Ezer négyzetméteren három hét alatt 400 liter festék felhasználásával készíti el a Neopaint Works alkotócsoport a monumentális falfestményt a budapesti tűzfalra, az ünnepélyes átadót október közepére tervezik - adták hírül közleményben a szervezők.

A terveket és a kivitelezést a művészcsoport végzi, korabeli plakátok és fotók felhasználásával. Ebben az évben a TűzfalRehab az Erzsébetvárosban 2013 program keretein belül hét tűzfal kap új külsőt a kerület belvárosi részén.

Ezek közül eddig három munka készült el: a Klauzál tér Dob utca-Csányi utca sarkán lévő tűzfal újult meg, a Király utcában "A legpestibb utca" dekorációja került fel a falra, az Akácfa utcában pedig a Mesterségek anno című falfestményt lehet látni.

A Neopaint Works művészcsoport az egyéni megrendelések mellett 2010 óta a város központi területein található hatalmas falfelületek dekorálását tűzte napirendre a TűzfalRehab akcióterv égisze alatt. A projekt a kortárs köztéri képzőművészet, az urban art eszközeivel kívánja felszámolni a belváros hatalmas tűzfalainak szürkeségét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.