Fél év után szakítottak

Menesztette olasz edzőjét a Sunderland

Már nem Paolo Di Canio irányítja az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) jelenleg sereghajtó Sunderland együttesét - jelentette be a klub hivatalos közleményében.

2013.09.25 09:08ma.hu

Kevesebb mint hat hónap után Di Caniónak távoznia kellett a „fekete macskák” kispadjáról. Az olasz szakember Martin O’Neill helyét vette át még márciusban, és végül sikerült az élvonalban tartania az együttest, de az új szezonban öt fordulót követően csak egy pontot sikerült gyűjtenie a Sunderlandnek. A Crystal Palace és az Arsenal után a West Bromwich Albiontól is kikapott a gárda, a vezetőknél pedig ez jelentette az utolsó cseppet a pohárban.

A klub a nyáron alaposan bevásárolt, érkezett többek között Andrea Dossena, Fabio Borini, Ki Szung-Jong, Emanuele Giaccherini és Jozy Altidore is, az eredmények azonban nem akartak jönni, így Di Caniónak távoznia kellett. Helyét ideiglenesen Kevin Ball fogja átvenni, így a csütörtöki Ligakupa meccsen ő fog majd a kispadon ülni.

Az edzőváltás ellenére a labdarúgás fogadás piacain fellelhető szorzók alapján a Sunderland az abszolút favorit a Peterborough United elleni kupameccsen.

Az északiak vezetői most az új menedzsert keresik, angol lapinformációk szerint pedig egy másik olasz, nevezetesen Roberto Di Matteo a legesélyesebb a posztra. A Chelsea-vel 2012 májusában Bajnokok Ligája-trófeát nyert szakember az előző idényt még a londoniak menedzsereként kezdte, de a gyenge eredmények miatt Roman Abramovics Rafa Benitezt ültette a helyére nagyjából a szezon felénél.

Di Matteo mellett még a Brighton korábbi szakvezetője, Gus Poyet, valamint a Watford jelenlegi menedzsere, Gianfranco Zola is esélyes arra, hogy a Sunderland menedzsere legyen – utóbbi a változatosság kedvéért szintén olasz állampolgár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.