Világbajnokok is vízre szállnak

Pénteken indul a kajak-kenu ob

Huszonnégy egyesület több mint 1100 versenyzője nevezett a péntektől vasárnapig Szolnokon sorra kerülő kajak-kenu országos bajnokságra, amelyen a múlt heti, duisburgi világbajnokságon érmet szerzett sportolók is vízre szállnak.

2013.09.05 08:20MTI

A nevezések alapján a németországi regattán hét arany-, valamint öt-öt ezüst- és bronzérmet szerzett magyar válogatott tagjai közül szinte mindenki rajthoz áll a viadalon, a szurkolók így láthatják többek között a kajakos Kozák Danutát, Szabó Gabriellát, Kovács Katalint, Douchev-Janics Natasát, Kökény Rolandot és Dombi Rudolfot illetve a kenus Vajda Attilát, Vasbányai Henriket és Mike Róbertet is.

A klubok pontgyűjtése miatt a versenyzők nem feltétlenül a megszokott egységekben indulnak, így ezúttal például Kovács és Janics vagy Dombi és Kökény sem alkot egy duót.

A szövetség tájékoztatása alapján a legendás mesteredző emléke előtt tisztelegve két versenyszám, a férfi K-2 200 és K-4 200 méter Séra Miklós-emlékfutam lesz, a győztesek különdíjban részesülnek. Az ob-n pénteken az 1000, szombaton az 500, vasárnap pedig a 200 és 5000 méteres versenyeket rendezik.

A döntők az első két napon egyformán 15, a zárónapon pedig 12 és 14.30 órakor kezdődnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.