Hazai Eb-n bizonyíthatnak

Búvárúszó Eb: kvalifikációs verseny a Világjátékokra

Tizennyolc ország több mint 200 versenyzője vesz részt a hétfőn kezdődő és július 31-ig tartó uszonyos és búvárúszó Európa-bajnokságon, amelynek Eger és Egerszalók ad otthont.

2008.07.16 18:15MTI

Amint Ludvig Zoltán, a magyar szövetség alelnöke kitért rá: a viadal része a 2009-es Világjátékokra kvalifikáló sorozatnak. Az Eb-n nagy létszámú magyar csapat szerepel, köztük néhány sikeres junior - például Senánszky Petra és Kovács Zsófia -, akik a július 3. és 8. közötti kolumbiai korosztályos vb-n aranyérmesek voltak.

A programban 13 egyéni és 2 váltószám szerepel. Az Eb uszonyos és búvárúszó számait az egri Bitskey Aladár uszodában rendezik meg, míg a hosszútávú uszonyos számokra Egerszalókon, a Laskóvölgyi víztárolóban kerül sor. "Ha versenyzőink elérik legjobb eredményüket, akkor mindenféle éremből jut nekünk" - jegyezte meg Ludvig Zoltán.

Az Eb magyar résztvevői:

férfiak: Bács Ferenc, Balázs Péter, Joszt Ádám, Kanyó Dénes, Kókai Dániel, Kövy Bence, László Dezső, Neu Gábor, Szabó László, Szabó Zsolt, Szenes Mátyás, Szolcsák Szabolcs, Vizsolyi Pál

nők: Bercsényi Kinga, Debreczeni Hajnalka, Dudás Zita, Károlyi Csilla, Kovács Zsófia, Lábodi Laura, Nagy Dorottya, Ócsai Dorottya, Senánszky Petra, Székely Lilla, Túri Kinga, Túri Kitti, Wirtz Melinda

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.