Véget ért a Ronaldinho-Milan saga

Az AC Milanhoz igazolt Ronaldinho

Az AC Milanban folytatja pályafutását Ronaldinho, az FC Barcelona brazil labdarúgója.

2008.07.16 12:00MTI

A Milan internetes oldalán kedd este megjelent közlemény szerint a brazil labdarúgó már szerdán Milánóba utazik orvosi vizsgálatra, majd aláírja a szerződést, amely három évre - 2011. június 30-ig - az olasz csapathoz köti. 

A spanyolok két ajánlatot is kaptak. Az angol Premier League-ben szereplő Manchester City 32 millió eurót kínált a világklasszis brazil futballistáért. Az olaszok első ajánlata mindössze 15 millió euró volt, de maga Ronaldinho az olasz csapatot favorizálta. A hosszas tárgyalások eredményeként a Milan végül 25 millió eurót fizet: 21 millió fix, 4 millió pedig eredményfüggő - ezt akkor kapja meg a katalán klub, ha a Milan bejut a Bajnokok Ligája 2009/10-es szezonjába. 

"Nem szeretnék a Barcelonáról beszélni, inkább élvezem, hogy egy új fejezet nyílik az életemben. Megígértem a Milan szurkolóinak, hogy elszántan küzdök majd a sikerért" - nyilatkozta a Gazzetta dello Sportnak a klasszis.

Van miért örülnie... (Fotó:MTI)


Ronaldinho eladása azután került szóba Barcelonában, hogy a 28 éves aranylabdás elég gyenge idényt hagyott maga mögött: a májusban zárult spanyol szezonban mindössze 13 bajnoki meccsen volt kezdő, sérülés, illetve fizikális problémák miatt nagyon sok összecsapáson nem jutott szóhoz. 

Legutóbb március 9-én játszott tétmérkőzést, a brazil válogatottban pedig tavaly november óta nem szerepelt. A brazil labdarúgó, aki két ragyogó szezont (2004-2005, 2005-2006) tudhatott magának a Barcelonánál, összesen öt szezonban kétszázszor lépett pályára, és 91 gólt szerzett.

Volt körülötte felhajtás... (Fotó:MTI)


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.