Német bajnokság

Szalai debütál, Bayern-Dortmund versenyfutás - indul a Bundesliga

Szalai Ádám, a magyar válogatott csatára a vasárnapi zárómeccsen mutatkozhat be új csapatában, a legutóbb negyedik, ezzel Bajnokok Ligája-selejtezős Schalke 04 színeiben, mégpedig a Hamburg elleni hazai találkozón.

2013.08.08 21:11MTI
Fotó: schalke04

A címvédő és Bajnokok Ligája-győztes Bayern München játssza pénteken, a Borussia Mönchengladbach ellen a német labdarúgó-bajnokság 51. szezonjának nyitómérkőzését, vasárnap pedig Szalai Ádám is pályára léphet új csapatában. Az előző idényben triplázó, azaz a BL- és a Bundesliga-diadal mellett a Német Kupát is megnyerő bajor sztáralakulat az új edző, a korábbi barcelonai sikerkovács Josep Guardiola irányításával nem is készülhet másra, mint bajnoki címvédésre.

A Mönchengladbach ugyanakkor a legutóbbi szezonban elért 8. helyezése alapján nem ígérkezik könnyű ellenfélnek, ezzel együtt a Münchennek hazai környezetben illene három ponttal rajtolnia. Guardiola és tanítványai a vasárnapot már Magyarországon töltik, a csapat ugyanis 16.00 órától az OTP Bank Ligában címvédő Győri ETO FC ellen játszik barátságos meccset az ETO Parkban.

Szalai Ádám, a magyar válogatott csatára a vasárnapi zárómeccsen mutatkozhat be új csapatában, a legutóbb negyedik, ezzel Bajnokok Ligája-selejtezős Schalke 04 színeiben, mégpedig a Hamburg elleni hazai találkozón. A liga másik magyar játékosának, Huszti Szabolcsnak az együttese, a Hannover szombaton kezdi a szezont saját stadionjában, a Wolfsburg ellen.

A Bayern mögött tavaly minden sorozatban (BL, bajnokság, kupa) másodikként záró Borussia Dortmund a legutóbb épphogy az élvonalban maradt Augsburg vendégeként kezdi a sorozatot szombaton, míg az előző idény bronzérmese, a Bayer Leverkusen a Freiburgot fogadja. Az első osztályba visszajutott Hertha BSC az Eintracht Frankfurtot, a másik újonc, az Eintracht Braunschweig pedig a Werder Brement látja vendégül az első fordulóban.

Bundesliga, 1. forduló: péntek: Bayern München-Borussia Mönchengladbach 20.30 szombat: Bayer Leverkusen-Freiburg 15.30 Hannover 96-VfL Wolfsburg 15.30 1899 Hoffenheim-1. FC Nürnberg 15.30 FC Augsburg-Borussia Dortmund 15.30 Hertha BSC-Eintracht Frankfurt 15.30 Eintracht Braunschweig-Werder Bremen 18.30 vasárnap: FSV Mainz 05-VfB Stuttgart 15.30 Schalke 04-Hamburger SV 17.30

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.