"Több drága játékos is távozni fog"

Két hét után menesztették az Anzsi új vezetőedzőjét

Két hét után menesztették Rene Meulensteen vezetőedzőt az orosz élvonalban szereplő Anzsi Mahacskala labdarúgócsapatától, ahonnan a klubelnök bejelentése szerint "több drága játékos" is távozni fog.

2013.08.07 17:18MTI

Konsztantyin Remcsukov Twitter-oldalán azt írta, a július 22-én lemondott Guus Hiddink utódjaként kinevezett Meulensteent Gadzsi Gadzsijev követi majd a gárda kispadján. 

Az elnök nem tért ki arra, hogy Meulensteennek miért kellett távoznia, s azt sem részletezte, pontosan hány futballista fogja elhagyni az alakulatot. Remcsukov hozzátette, az egyesület költségvetése 50 és 70 millió dollár (11,2 és 15,7 milliárd forint) körülire esik majd vissza. A sports.ru orosz szaklap úgy tudja, 2012-ben 180 millió dollár (40,6 milliárd forint) volt az Anzsi büdzséje. 

A klub néhány órával később közleményben kozmetikázta Remcsukov bejelentéseit, s leszögezte, nem tervezi azt, hogy tömegesen válna meg futballistáitól, emellett tiszteletben tartja a játékosokkal kötött szerződésekben foglaltakat. Kitért arra is, hogy a csapatot a továbbiakban a hosszú távú építkezés szem előtt tartásával fejlesztik, ez pedig természetesen azzal is jár, hogy változni fog a keret összetétele. 

A közleményben az is szerepel, hogy a költségvetés csökkentésére az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) által bevezetésre kerülő "pénzügyi fair play"-nek megfelelően van szükség, ez a szabályozás ugyanis azt hivatott megakadályozni, hogy a klubok több pénzt költsenek el, mint amit meg tudnak keresni. Az egyesület ebben az írásban ugyanakkor semmit sem közölt a Remcsukov által említett vezetőedző-váltással kapcsolatban. 

A Mahacskala tulajdonosa, Szulejman Kerimov olajmágnás 2011-ben vásárolta meg a klubot, s hatalmas összegeket ölt abba, hogy külföldi sztárjátékosokat - köztük az azóta már a Dinamo Moszkvában szereplő magyar válogatott Dzsudzsák Balázst -, illetve neves edzőket szerződtessen le. 

A csapatnak most is tagja többek között a kameruni Samuel Eto'o, az FC Barcelona és az FC Internazionale korábbi csatárcsillaga.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.