Jól szerepelnek a női tőrözők

Vívó-vb: négyből négy magyar a főtáblán

Mind a négy magyar női tőröző felkerült a 64-es táblára a budapesti vívó világbajnokságon.

2013.08.05 16:26MTI

A 80 fős mezőnyben Mohamed Aida világranglista tizenhatodikként még éppen kiemelt volt, így ő a hétfői rajton pihenhetett, Knapek Edinának, Varga Gabriellának és Varga Katalinnak viszont még meg kellett küzdenie azért, hogy a verseny szerdai folytatásában is érdekelt legyen. 

Varga Katalin a csoportjában öt győzelmet aratott - többek között legyőzte a szülés után visszatért, hatszoros olimpiai bajnok, 13-szoros vb-aranyérmes olasz Valentina Vezzalit -, Varga Gabriella 4/2, Knapek Edina pedig 2/3-mal lépett tovább. 

Ez azt jelentette, hogy mindhárman rögtön felkerültek a főtáblára, anélkül, hogy direktkiesés asszót kellett volna vívniuk. 

A folytatás szerdán következik, amikor még a férfi kardozók versenyeznek majd a helyezésekért és az érmekért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.