A másik csoport negyedikjével játszanak

Universiade - döntetlennel is csoportelsők a női vízilabdázók

Szűk másfél perccel a vége előtt a triplázó Somhegyi Noémi szépített, majd 14 másodperc volt vissza, amikor Csabai Dóra egyenlíteni tudott.

2013.07.10 17:24MTI

A magyar női vízilabda-válogatott az Egyesült Államok és Ausztrália együttesének legyőzése után a franciákkal döntetlenre végzett, de ez is elegendő volt a csoport megnyeréséhez a kazanyi Universiadén. Ugyancsak szerda délután szállt medencébe a magyar férficsapat, amely magabiztosan verte Kanada együttesét.

Az esemény honlapja szerint az egyetemista és főiskolás sportolók oroszországi világjátékán a női együttes igen gyengén kezdett a franciák ellen, akik 4-1-re elhúztak, s később is rendre tartani tudták az egy-két gólos különbséget. 6-6-nál ugyan egyenlő lett az állás, a rivális azonban 8-6-os előnyre tett szert a negyedik negyed hajrájában. Szűk másfél perccel a vége előtt a triplázó Somhegyi Noémi szépített, majd 14 másodperc volt vissza, amikor Csabai Dóra egyenlíteni tudott. A magyar válogatott így első lett négyesében, s a másik kvartett negyedikjével játszik majd pénteken az elődöntőbe jutásért.

Eredmény, női vízilabda, B csoport, 3. forduló:
Magyarország-Franciaország 8-8 (1-4, 2-1, 2-1, 3-2)

A férfiaknál Magyarország válogatottja könnyed játékkal, nyolc góllal bizonyult jobbnak a kanadaiaknál. A csapat legeredményesebbje Halek Márton volt, aki négy gólig jutott.

Eredmény, férfi vízilabda, A csoport, 4. forduló:
Magyarország-Kanada 14-3 (2-0, 4-1, 3-1, 5-1)

A három győzelemmel és egy vereséggel álló magyar együttes hatfős csoportjában legközelebb csütörtökön mérkőzik: budapesti idő szerint 16.30 órától Japán gárdája az ellenfél.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.