Rossi ígérete

Valentino Rossi kijelentette: nem hibázik többet

Valentino Rossi el van keseredve, amiért a holland GP-n hibázott, és nagyon fogadkozik, hogy ilyen nem fordul többet elő a szezonban. Tudja, hogy hibátlanul kell motoroznia a jövőben, ha vissza akarja hódítani a bajnoki címet a motorosok királykategóriájában.

2008.07.08 09:00Dechert Áron, ma.hu

Speciális helyzetben van a hétszeres világbajnok Valentino Rossi, hiszen miután hét alkalommal zsinórban megnyerte a királykategória versenyét a motorosok között, már két év telt úgy, hogy az összetett versenyben kénytelen volt átadni a dobogó legfelső fokát másnak. 

2005-ben Nick Hayden, míg 2006-ban Casey Stoner hódította el Rossi elől a bajnoki címet. Voltak olyan hangok, miszerint Rossi kiéget, nagyon fiatalon ért fel a csúcsra, és nem lesz képes megismételni bravúros teljesítményét. 

Amiért érdekes helyzetben van Rossi az az, hogy a jelenlegi szezonban nagyon összeszedte magát, koncentráltan, szépen versenyez és újra eséllyel pályázik az elsőségért. A múlt heti holland nagydíj előtt vezetett összesítésben, és egy esetleges győzelemmel megszilárdíthatta volna első helyét. 

Ehelyett már az első körben bukott egy nagy hiba után, és csak a 11. helyet tudta megszerezni. Érthető ha dühös... 

"Nagyon elkeseredtem az asseni verseny után, hiszen komoly hibát követtem el, s ezzel Pedrosa került a pontverseny élére. Mindenesetre, csak négy pont a hátrányom, és nagyon bízom abban, hogy vasárnap a Sachsenringen ledolgozom ezt" - nyilatkozta a MotoGP olasz klasszisa. 

Bár Pedrosa erős, és most ő áll az első helyen, úgy érzem képes vagyok még pár versenyt megnyerni az idén. Az pedig elég lehet a végső győzelemhez.” – bizakodott Rossi. Ha az önbizalma eredményességgel is párosul, bizonyosan vissza is szerzi az első helyet…


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.