A vb jegyében

A Magyar Úszás Napja szombaton

A Dagály fürdő területén épül meg a 4-5 ezer, esetenként 17-19 ezer néző befogadására alkalmas uszodakomplexum, amely otthont adhat a 2021-es vizes világbajnokságnak.

2013.06.19 13:41MTI

Vígh László kormánybiztos a 2021-es vizes világbajnoki pályázat és a szombaton sorra kerülő Magyar Úszás Napja szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, a létesítménynek 2016 végére készen kell állnia.
 
Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért és ifjúságért felelős államtitkára megerősítette: a kormány támogatja a világbajnokság rendezési szándékát, és bízik a sikerben. Hozzátette: fontos, hogy Magyarország ne csak a sportnagyhatalmi státuszt tartsa fenn, hanem világversenyeket is képes legyen megrendezni. 

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke kitért rá, hogy egy hónap múlva lesz a pályázatok eredményhirdetése.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.