Megállás nélkül is sikerült!

Mányoki Attila hosszábban átúszta a Balatont!

Mányoki Attila hosszában, megállás nélkül átúszta a Balatont. A hajóútvonalak miatti elterelésekkel több mint 80 kilométeres távot 25 óra 32 perc alatt teljesítette - tájékoztatta Szász Péter, a főszervező Zalaszám Informatika Kft. ügyvezetője az MTI-t vasárnap.

2008.07.06 19:00MTI

A partot érő Mányoki Attila a távirati irodának elmondta: az egész távot borzasztó nehéz volt teljesítenie, mert már az elején viharos szélben kellett haladnia.

Az éjszakai hideg nem zavarta, mert a víz kellően meleg volt. Jelenleg leginkább pihenésre, fekvésre vágyik, de pillanatnyilag a média kíváncsiságát kell kielégítenie. Úgy fogalmazott: élete legnagyobb teljesítményét hajtotta végre.

A szervezők és a hosszútávúszó tudomása szerint a Balatont eddig ennyi idő alatt még senki nem úszta át hosszában, egyhuzamban.

Az egyetlen úszó, akiről hírt adtak, a mozgáskorlátozott Szénási Ferenc volt, aki 1961-ben 39 óra alatt teljesítette a távot, de arról nem szól a dokumentáció, hogy megállt-e úszás közben.

Mányoki Attila szombat délután 14:13-kor rajtolt Balatonkeneséről, és vasárnap 15:45-kor ért célba Keszthely városi strandjánál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.