Roland Garros

Spanyol uralom Párizsban - Nadal drámai csatában verte Djokovicsot

A korábbi világelső spanyol Nadal hét hónapos kihagyást követően februárban tért vissza, azóta pedig mind a nyolc tornán, melyen elindult, döntőbe jutott és hatot meg is nyert.

2013.06.07 21:29MTI
Fotó: MTI

A címvédő, összességében nyolcadik párizsi győzelmére hajtó spanyol Rafael Nadal fordulatokban gazdag ötjátszmás mérkőzésen legyőzte a világelső szerb Novak Djokovicot, így bejutott a vasárnapi döntőbe a francia nyílt teniszbajnokságon. Az első két szett szoros volt, az elsőt Nadal, a másodikat Djokovic nyerte, ám a harmadik felvonásban a spanyol hengerelt. A negyedik játszmában 5:5-nél Nadal elvette riválisa adogatását, azaz a mérkőzésért szervált.

A szerb azonban visszabrékelt, így következett a rövidítés, amelyben szintén jobb volt a címvédőnél. A döntő játszmában megmaradt Djokovic lendülete, egy brékkel 2:0-ra elhúzott. Nadal lassan kikecmergett a hullámvölgyből, melynek köszönhetően 4:4-nél utolérte riválisát, majd 5:4-re fordított. Egészen 8:7-ig mindkét sztárteniszező hozta adogatását - közben látványos labdamenetek sokaságát mutatták be, pedig már közel négy és fél órája játszottak -, majd Nadal újból brékelt, ezzel megnyerte a drámai összecsapást.

Kettőjüknek ez volt a 35. összecsapása, összesítésben Nadal vezet immár 20-15-re. Tavaly a Roland Garroson a döntőben találkoztak egymással, akkor Nadal négy szettben diadalmaskodott. A korábbi világelső spanyol Nadal hét hónapos kihagyást követően februárban tért vissza, azóta pedig mind a nyolc tornán, melyen elindult, döntőbe jutott és hatot meg is nyert.

Ferrer: az első finálé

Fotó: MTI

A spanyol David Ferrer lesz honfitársa, Rafael Nadal ellenfele a francia nyílt teniszbajnokság férfi egyesének vasárnapi fináléjában, miután a pénteki elődöntőben bő két óra alatt, három játszmában legyőzte a hazai közönség előtt szereplő Jo-Wilfried Tsongát. Az első játszma nagyon simán Ferreré volt, majd Tsonga irányított, de a második szett végén riválisa egyenlített, sőt, rövidítésben diadalmaskodott.

A 31 éves spanyol játékos a harmadik felvonásban 2:1-nél ismét elvette a meccsen sokat reklamáló ellenfele adogatását, és később sem engedett ki, így megérdemelten lépett tovább. Ferrer pályafutása során első alkalommal jutott Grand Slam-torna döntőjébe. Ellenfele a címvédő, összességében nyolcadik párizsi győzelmére hajtó Nadal lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.