Labdarúgó NB I

Szivics lesz a DVTK új edzője

A klub honlapjának tájékoztatása szerint a bizottságtól a nemzetközi kupaszereplésre is jogosító, úgynevezett UEFA/NB I-es klublicencet kapta most meg az együttest működtető Diósgyőr FC Kft.

2013.05.28 19:08MTI

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli licencadó bizottsága megadta a Diósgyőri VTK-nak az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet. A csapatnál kedden az is eldőlt, hogy a következő kiírásban Szivics Tomiszlav lesz a vezetőedző.

A klub honlapjának tájékoztatása szerint a bizottságtól a nemzetközi kupaszereplésre is jogosító, úgynevezett UEFA/NB I-es klublicencet kapta most meg az együttest működtető Diósgyőr FC Kft.

A DVTK volt az egyetlen csapat az élvonalbeli és bennmaradást érő helyeken álló gárdák közül, amelynek a licencadó bizottság első fokon sem április 29-én, sem május 15-én nem adta meg a licencet.

A licencadó testület első fokon előbb 12, majd nyolc csapatnak biztosította az élvonalbeli szerepléshez szükséges engedélyt.

A magyar útlevéllel is rendelkező szerb Szivics a klub honlapja szerint szóban állapodott meg kedden a vezetőkkel arról, hogy a 2013/2014-es idényben ő irányítja majd az együttest. A 46 éves tréner jelenleg a paksi csapatot vezeti, korábban pedig a Kecskeméttel nyert Magyar Kupát. Hazájában az U17-es és U19-es válogatottat is irányította.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.