Napoli: merre tovább?

Az Intertől, a Liverpooltól és a Chelseatől elüldözött Benitez Nápolyban "alkothat"

A Gazzetta dello Sport már pénteki számában arról írt, hogy a Chelsea-től távozó tréner megállapodott a bajnoki második nápolyiakkal, akikhez két évre kötelezi el magát évi 3,5 millió eurós fizetésért.

2013.05.27 22:12MTI

A spanyol Rafael Benítezt nevezték ki az SSC Napoli labdarúgócsapatának új vezetőedzőjének. Aurelio De Laurentiis klubelnök hétfő este egy közösségi portálon jelentette be hivatalosan az 53 éves szakember érkezését, s úgy jellemezte őt, hogy nagy nemzetközi tapasztalata van és igazi vezető. A Gazzetta dello Sport már pénteki számában arról írt, hogy a Chelsea-től távozó tréner megállapodott a bajnoki második nápolyiakkal, akikhez két évre kötelezi el magát évi 3,5 millió eurós fizetésért.

Benítez tavaly november óta irányította a Kékeket, majd miután február végén jelezte, hogy az idény zárultával távozik, Európa Liga-győzelemre vezette a londoni együttest. Korábban egy rövid ideig már dolgozott Olaszországban: 2010-ben José Mourinhót követte az Internazionale kispadján, de mindössze 25 mérkőzés után menesztették. A Napolit három és fél évig irányító Walter Mazzarri múlt vasárnap mondott le vezetőedzői posztjáról, hétfőn pedig az Internazionale gárdájához szerződött.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.