Ob I

Férfi vízilabda - bajnok az Eger!

A ZF-Eger történetének második bajnoki címét gyűjtötte be, először 2011-ben sikerült az ob I élén végeznie.

2013.05.21 20:23MTI

Az Eger nyerte a férfi vízilabda-bajnokságot, miután a finálé keddi, harmadik mérkőzésén 10-9-re legyőzte a Szolnok csapatát, s ezzel 3-0-ra megnyerte a párharcot.

A ZF-Eger történetének második bajnoki címét gyűjtötte be, először 2011-ben sikerült az ob I élén végeznie.

Eredmény:

Döntő, 3. mérkőzés:
ZF-Eger - Szolnoki Dózsa-Közgép 10-9 (1-3, 4-1, 4-2, 1-3)
Góldobók: Bátori 3, Gór Nagy 2, Salamon 2, Varga Zs. 1, Lőrincz 1, Seman 1, illetve Hosnyánszky 2, Nyéki 2, Gocic 2, Marnitz 1, Pásztor 1, Kovács O. 1

A párharc végeredménye: 3-0 az Eger javára.

A nagy csatában elveszített első két mérkőzés után kiválóan, óriási elánnal kezdett a vendég szolnoki csapat. Az első negyedben a hazaiak nem találták a ritmust, s a szakasz végére 3-1-es hátrányba kerültek.

A szünet után úgy tűnt, folytatódik a szolnoki menetelés, egy gyors vendéggól, majd egy elpuskázott hazai emberelőny után az 5-1-ért támadhatott a Szolnok, ráadásul emberelőnyben. Kovács István edző ugyanakkor hiába kért időt, hogy megbeszéljék a szükséges teendőket, a csapat lövésig sem jutott, az Eger pedig valósággal megtáltosodott a kiváló védekezéstől. Gerendás György együttese a félidőig szinte hibátlanul játszott elöl és hátul is, így 5-4-es előnybe került a nagyszünetre.

A harmadik szakaszra megmaradt az egri lendület, mindössze másfél perccel a negyed vége előtt már 9-5-re vezetett a hazai együttes, s eldőlni látszott a meccs.

A negyedik periódust végül három gól előnnyel kezdte a vendéglátó, amely ebben a játékrészben már nagyon okosan őrizte előnyét. A Szolnok hiába tett meg mindent, két gólt végül sikerült lefaragnia hátrányából, de utolérnie már nem sikerült az egrieket.

A találkozó legeredményesebb játékosa az egri Bátori Bence volt három góllal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.