Edzés közben halt egy brit olimpiai aranyérmes

Drámai pillanatok az Amerika Kupán: a felborult hajó alá szorult a versenyző

A 34. Vitorlázó Amerika Kupára való felkészülés közben meghalt az olimpiai aranyérmes brit Andrew "Bart" Simpson, a svéd Artemis csapat tagja csütörtökön a San Franciscó-i öbölben.

2013.05.10 07:15MTI

Az Artemis katamaránja felborult és Simpson, a svéd csapat stratégája a víz alatt a hajó alá szorult. Csak 10 perc elteltével tudták kiszabadítani, de az orvosok már nem tudták újraéleszteni. Az idei Amerika Kupán katamaránokkal vesznek részt a csapatok.

A hajó felborulásakor egy másik csapattárs könnyebben megsérült, 11-en pedig sértetlenül vészelték át a balesetet.

Simpson 36 éves volt, 2008-ban szerzett aranyérmet, a tavalyi londoni olimpián pedig ezüstöt. 2010-ben világbajnok volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.