A sportág olimpiai felvétele

Karate - sok múlik a pesti Eb-rendezésen

Simicskó: Magyarország a birkózás megtartása mellett támogatja a karate felvételét az olimpiai programba.

2013.05.08 19:20MTI

A hétvégén Budapesten renezendő karate Európa-bajnokság színvonalas lebonyolításán is múlik, hogy a sportág bekerül-e az olimpia műsorára, legalábbis Antonio Espinos, a Karate Világszövetség és az Európai Karate Szövetség elnöke szerint.

A sportvezető szerdán Simicskó Istvánnál, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért és ifjúsági ügyekért felelős államtitkáránál tett látogatást. Espinos az Emmi közleménye szerint úgy fogalmazott, a kontinensviadal világszínvonalú lebonyolítása nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottságának május végén sorra kerülő szentpétervári ülésén javaslat szülessen a karate ötkarikás műsorba való felvételéről.

Simicskó István azt mondta, Magyarország a birkózás megtartása mellett támogatja a karate felvételét az olimpiai programba. Az államtitkár kiemelte: rekordszámú a nevezés, hiszen 45 ország 700 versenyzője jön el Budapestre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.