Kezdenek a mesterek

Jövő héten rajtol a Nestea strandröplabda-bajnokság

Jövő hétvégén rendezik meg a Nestea magyar strandröplabda-bajnokság mesterversenyének első fordulóját. Ezen a nyáron tíz városban közel ezer játékos részvételével kerül sor a négy mestertorna és a hat A-kategóriás verseny mérkőzéseire.

2008.06.26 13:25MTI

A sorozat csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a döntő összdíjazása kétmillió forint, valamint az előző évektől eltérően idén az A-kategóriás tornákon szerzett ranglistapontok is beszámítanak az országos döntőbe jutásért zajló küzdelembe. 

"Egy olyan sportágnak, ahol egy helyen játszhatnak a profik és az amatőrök, nagy jövője van" - nyilatkozta a sajtótájékoztatón Elbert Gábor sport szakállamtitkár. Az első fordulóra július 4. és 6. között kerül sor Vonyarcvashegyen, míg a finálét augusztus 8. és 9. én rendezik Balatonbogláron a legjobb 16 női és férfi páros részvételével. 

A szervezők úgy választották ki a versenyhelyszíneket, hogy lehetőleg az ország minden szegletébe jusson egy torna, így Cegléden, Százhalombattán, Agárdon, Vonyarcvashegyen és Gyenesdiáson is pályára lép a sportág hazai élmezőnye. A dobogós helyezésekért idén is nagy csata várható, bár az esélyek alapján a két címvédő duót - a nőknél a Dambendzet Nathalie, Józsa Zsuzsanna a férfiaknál pedig a ifj. Nagy Péter, Koch Róbert kettőst - nehéz lesz letaszítani a trónról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.