A folytatásban már nehezebb csatára számíthat

Birkózó Eb - Bácsi könnyedén jutott a 16 közé

Könnyed győzelemmel jutott be a legjobb 16 közé Bácsi Péter a kötöttfogásúak 84 kilogrammos kategóriájában a Tbilisziben zajló birkózó Európa-bajnokság zárónapján, vasárnap.

2013.03.24 11:24MTI

A számára szerencsétlenül, térdsérüléssel zárult londoni olimpia után súlycsoportot váltó magyar a várakozásoknak megfelelően magabiztosan verte az osztrák Michael Wagnert.
   
Kevesebb mint egy perc elteltével Bácsi könnyedén került riválisa mögé, és hasonlóan simán meg is pörgette, így 3-0-ás előnybe került. A folytatásban még egy mögékerüléssel növelte előnyét a magyar, és meg is nyerte a szakaszt. A pihenő után minden ott folytatódott, ahol fél perccel korábban abbamaradt: Bácsi ellenfele mögé került, megpörgette, kétszer kitolta, végül, 1:28 percnél ismét mögé került, így összejött a hat pont, és ezzel a meccs is véget ért.
   
Az FTC sportolója a folytatásban már lényegesen nehezebb csatára számíthat, mert az olimpiai bronzérmes, vb- és Eb-ezüstérmes Damian Janikowskit három menetben gyönyörű csípődobásokkal legyőző örmény Artur Shaniannal találkozik.
   
Vasárnap még az olimpiai második Lőrincz Tamás (66 kg), valamint Korpási Bálint (74 kg) érdekelt a magyar csapatból. Mindketten a nyolcaddöntőben kezdik szereplésüket, előbbi osztrák, utóbbi grúz rivális ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.